Adakah anda mempunyai mata atau kulit yang kuning? Sering mengalami keletihan yang melampau? Atau air kencing anda berwarna gelap?Cuba periksa diri anda. Adakah mengalami simptom-simptom seperti ini?
Mata kuning sebegini? hehhe
Adakah anda mempunyai masalah dengan hati? Penyakit hati bukanlah perkara yang luar biasa di Malaysia,malahan hampir 2.5 juta pesakit telah didiagnos menderita penyakit hepatitis yang kronik oleh Yayasan Hati Malaysia (MLF) pada 2011. Itu belum termasuk lagi jenis penyakit hati yang lain seperti jaundis dan sirosis hati. 

Antara fungsi hati:

 1. membantu mengawal aras glukosa darah dengan menyimpan glikogen di dalam hati
 2. menghasilkan hempedu dan disimpan di dalam pundi hempedu,yang berfungsi dalam penghadaman
 3. menyahtoksik bahan-bahan beracun di dalam badan seperti dadah dan ammonia
 4. menyingkirkan hormon berlebihan 
 5. menghasilkan protein-protein penting seperti albumin
 6. mengawal atur metabolisme badan seperti karbohidrat, protein dan lipid
 7. memproses dan menyimpan iron yang diperlukan utk pembentukan sel darah merah

Dengan pelbagai fungsi di atas, hati memainkan peranan terpenting untuk menyingkirkan bahan-bahan beracun dalam badan dan mengelakkan badan dari diserang penyakit. 
Terdapat pelbagai faktor yang boleh menyebabkan kita diserang penyakit hati. Sebagai contoh, pengambilan alkohol yang berlebihan boleh membawa kepada sirosis hati (parut pada hati). Sirosis bukanlah suatu penyakit yang boleh diubati dengan mudah, penyelesaiannya hanyalah melalui pembedahan pemindahan hati. 
Selain itu, punca yang lain adalah seperti merokok,hepatitis B,hepatitis C dan malnutrisi (kekurangan zat).Justeru amalan diet yang seimbang amat penting.Makanan seperti tomato,nenas,lemon dan air tebu boleh membantu anda mengubati dan mencegah masalah hati.
Selain tu, anda juga boleh mengamalkan pengambilan vitamin atau supplemen yang dapat mebantu anda mencegah penyakit hati seperti DTX complex dari Shaklee.
DTX complex merupakan supplemen yang dihasilkan daripada ekstrak dandelion,schizandra,pokok susu tisel,cendawan reishi,kunyit dan artichoke. Ia tidak mempunyai perasa tiruan,bahan pewarna,pemanis dan bahan pengawet tambahan.

Kenapa perlu DTX Complex?

 • memberi perlindungan kepada hati
 • meningkatkan ciri aliran hempedu di hati
 • ekstrak biji benih milk thistle, schizandra dan cendawan reishi mempunyai ciri-ciri antioksida yang boleh memberi perlindungan kepada hati,selain itu ia juga akan membantu merangsang protein sintesis untuk pemulihan sel hati
 • pati dandelion,kunyit dan artichoke membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal
 • menyokong hempedu untuk mengeluarkan toksik daripada tubuh
Detoks, DTX shaklee
DTX Complex ini diformulasikan dengan 6 bahan utama yang dipaten iaitu:
 • Biji benih Milk Thistle.
 • Biji Schizandra Chinensis.
 • Dandelion.
 • Ekstrak cendawan Reishi.
 • Kunyit
 • Ekstrak Artichoke
Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama dalam DTX iaitu ekstrak biji benih milk thistle menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. Biji benih Milk thistle ini menghasilkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida. Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik – ekstrak dari Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan antioksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).

Cegah Kerosakan Hati

Cuba periksa kembali, adakah anda mempunyai mata atau kulit yang kuning? Sering mengalami keletihan yang melampau? Atau air kencing anda berwarna gelap?
Jika ya, anda mungkin sedang mengalami kegagalan fungsi hati dan segeralah bertemu dengan pakar kesihatan untuk membuat pemeriksaan. Oleh itu,penjagaan hati amat perlu dititikberatkan kerana hati merupakan organ yang penting. Hati merupakan organ kedua terbesar dalam badan manusia dan ia adalah kelenjar terbesar dalam badan manusia.

Jadi, sebelum ianya berlaku, lebih baiklah kita mencegah kerosakan hati dengan mendetoksnya selalu dengan DTX Complex Shaklee ini. Harga DTX Complex Shaklee ini hanyalah RM155 untuk sebotol yang mengandungi 90 biji.
Pencegahan dari awal adalah langkah yang penting kerana kita tidak tau bila kita akan sakit,sebab itu, pengambilan vitamin bagus untuk menjaga kesihatan anda dan memberi nutrisi tambahan kepada tubuh badan. 
Sesiapa saja boleh mengambil DTX complex dan keutamaan adalah kepada mereka yang sentiasa letih,lemah dan lesu (tanda toksik banyak),pesakit hepatitis,perokok tegar dan pengamal alkohol secara berlebihan dan berterusan.
Ingat,sihat itu mahal harganya, apa salahnya anda berhabis sedikit dari berhabis membayar bil-bil hospital di masa depan.Anda yang memilih. Pilihlah untuk sihat.
Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) chttps://www.facebook.com/hanicikguvitamin
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com.

PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦
jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA,

RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. 

 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA

✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 

 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan