Rambut mahkota wanita. Rambut lah segalanya, dari rambut kita akan dapat tahu kesihatan pemiliknya.

Bagaimana cara menjaga rambut?

1. Diet

Diet yang seimbang, kaya dengan kalsium dan iron membantu mengurang dan mengelakkan keguguran rambut. oleh sebab rambut terdiri daripada protien, makanlah sumber protien yang banyak untuk menggalakkan pertumbuhan rambut. Sumber protien, ikan ayam,daging-soya.. (minumlah ESP) Vitamin E juga sangat penting untuk rambut yang bersinar-sinar macam dalam iklan.

2. Membasuh rambut (shampoo dan perapi ler)

Jenis rambut akan menentukan kekerapan membasuh rambut ni. Ada yang perlu bersyampu setiap hari, ada yang selang sehari, ada yangs eminggu sehari. Pastikan membasuhrambut dengan air yang tidak terlalu hangat, tidak terlalu sejuk. Gunakan hujung jari, bukan kuku ye..terutama kuku yang panjang tu! Bilas rambut dengan baik.

Iklan- gunalah rangkaian syampu Prosante Shaklee ini!terbukti!
3. Bersikat
Cara yang betul bersikat menjamin kelembutan dan kesihatan rambut! jangan terburu-buru menyikat rambut sewaktu basah. Gunakan sikat yang bergigi jarang.
4. Gaya semasa tidur
Sikat rambut sebelum masuk tidur! supaya kelihatan kemas di mata suami dan untuk menjaga rambut itu sendiri. Jangan tidur bersama-sama klip rambut, biarlah rambut tu bebas bernafas! Bila kita tidur apatah lagi bila dapat mimpi ngeri, pasti rambut ditarik-tarik dan tersangkut kat bantal! itu yang menjadi rambut banyak gugur!heheh.. Untuk mereka yang tidak tidur dengan tenang, cubalah gunakan sarung bantal satin, supaya rambut tidak tersangkut atau terputus pada bantal.
Rambut gugur? Baca post ni – rambut

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call
Cikgu Hani 016 208 9081