Ada satu artikel dalam utusan membincangkan tentang makanan supplement boleh memudaratkan. Mesti ramai sekarang yang dah takut nak makan supplement. Sebenarnya, sebagai pengguna, kita perlu sedar apa yang masuk ke dalam badan kita. artikel ini hanya menerangkan secara tidak telus dan tidak terperinci.

Adakah anda tahu apa yang anda makan atau apa yang anda beli selama ini? pernah ke bertanya dari mana sumber vitamin itu? Tahu tak adanya vitamin sintetik?

Akan tetapi, Shaklee adalah:

SEMULAJADI, bukan sintetik.
Menjalani proses SEMULAJADI, bukan organik.
Keperluan badan SEMULAJADI, bukan ubat atau bahan yang berasaskan hormon atau dadah.

Badan kita dibina oleh vitamin, mineral dan bahan-bahan seperti protein, karbohidrat dan sebagainya. Apa yang kita dapat dari makanan yang kita makan adalah VITAMIN, MINERAL dan bahan2 tersebut, hakikatnya banyak benda yang kita masukkan ke dalam mulut adalah HAMPAS… belum masuk lagi bahan-bahan KIMIA BUATAN yang memberi kesan kepada kesihatan.

daripada Kak N

cuba ni tengok!
UJI Vitamin anda.

Cuba anda ambil sebiji multivitamin yang sedang anda amalkan….genggam selama 5 minit, jika anda dapati tangan anda melekit serta warnanya melekat dengan tangan anda, maka saya sarankan anda memilih vitamin yang lebih baik.

Vitamin yang sintetik biasanya mengandungi silika gel, pewarna, perasa dan pengawet tambahan….bahan-bahan ini boleh memudaratkan kesihatan kerana tubuh kita hanya perlukan yang asli.

Hakikatnya pewarna, pengawet dan perasa tambahan ini tidak diperlukan oleh badan dan jika diambil secara berterusan dikhuatiri boleh memudaratkan kesihatan.

Kesihatan itu sangat mahal…maka amalkan pengambilan supplement dengan ilmu dan  bukan kerana trend semata-mata.

PILIHAN DI TANGAN ANDA!

Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call 016 208 9081