Panggilan haji
Telah tiba lagi
Menunaikan ibadah
Panggilan Baitullah

Tanah Suci Makkah
Ya Makkatul Mukarramah
Tanah Suci Makkah
Ya Makkatul Mukarramah…

wah sedapnya lagu ni. .rindunya dengan panggilan kaabah.huuhuhuh..lambatnya lagi dapat jemputan.Mudah-mudahan ada rezeki nanti…

Rombongan pertama haji sudahpun berlepas.ramai lagi akan menyusul..antaranya mungkin mak ayah, adik beradik, saudara mara, sahabat handai, jiran tetangga. Saban tahun kita ni kirim la duit, nak sedekah. Apakata kali ini sedekahkan supplement plak? Musim panas terik sekarang. Untuk beribadah dengan tenang, kesihatan dan kecergasan penting!

sebagai cadangan:

1. Performance Drink– untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah & haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.

2. B Complex– Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna, adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

3. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sehingga demam kebah.

4. Vita-Lea – Multivitamin yang lengkap. Sebiji Vita-Lea mengandungi 28 nutrients yang penting, temasuklah 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian.

5. Kalsium @ Ostematrix– Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

6. Fiber Unflavoured – sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Ianya baik untuk memastikan tubuh kita tidak mengandungi lebihan gula atau kolesterol yang boleh memudaratkan tubuh sepanjang mengerjakan ibadah haji dan umrah. Ianya berfungsi untuk menyerap dan membuang segala lebihan gula dan kolesterol dalam darah.

harga?

Pakej Asas Haji & Umrah
(1) Set A ( Vitalea, B-complex, Vitamin C)
(2) Performance Drink
(3) Ostematrix

Set Percubaan 30 hari = RM200 ( S/ Msia) -> Untuk seorang sahaja
Set Penuh = RM313 ( S/Msia ) -> Boleh dikongsi di antara ibu dan bapa anda

Pakej Advance Haji & Umrah ( Pesakit Kencing Manis@Diabetes, Darah Tinggi, Kolestrol)
(1) Set A ( Vitalea, B-complex, Vitamin C)
(2) Performance Drink
(3) OsteMatrix
(4) Fiber Unflavored Plan

Set Percubaan 30 hari = RM335 ( S/ Msia) – Untuk seorang sahaja
Set penuh = RM448 ( S/ Msia) -> Boleh dikongsi di antara ayah dan ibu anda

ada kemusykilan? call or sms 016 208 9081 hani..sedia membantu!

credit to