Siapa minum berdiri?angkat tangan..kadang-kadang kita minum berdiri kengkonon cepatla minum tu..(iya ke) lagi satu kengkonon takde kerusi, camna nak duduk?heeee.. manusia-alasan jer..Apakah alasan dari segi saintifik kenapa kita tak boleh minum berdiri?

Mengapa Rasulullah SAW Melarang Kita Minum Sambil Berdiri?


Dalam tubuh kita terdapat penapis sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yang kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Apabila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke kantung kencing, boleh menyebabkan penyakit kristal ginjal.
Bolehkah Minum Air Sambil Berdiri? 
Islam telah menetapkan adab bagi umatnya dalam melakukan sesuatu kegiatan bagi mendapat kesejahteraan. Begitu juga islam telahmenetapkan adab-adab ketika minumRasulullah SAW menegah kita minum berdiri. Di antara sebab di larang minum air berdiri ialah, menurut pakar perubatan Dr Abdul Razzak Al-Kailani
“Sesungguhnya makan dan minum duduk lebih baik dari segi kesihatan, lebih selamat, lebih puas; dimana makanan dan minuman lalu di dinding perut dengan tenang.
p/s- ada tak tengok binatang makan or minum duduk?heeee
PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI JUGA!

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call
016 208 9081