Penat belajar? dah tak larat nak belajar lagi? Isu penat masa belajar ni bukanlah isu yang berat. Bada yang sihat dan cergas dapat menjamin kecerdasan otak juga. Bayangkan jika kita letih dan lesu masa belajar, mestilah mempengaruhi penyerapan pembelajaran kan?

                                                  

Nutrien atau zat-zat yang didapati daripada makanan mempengaruhi fungsi otak dan juga kecerdasan otak seseorang. Dalam erti kata lain, otak kita membangun dan boleh berfungsi dengan menggunakan sumber-sumber protein, asid amino, lemak, karbohidrat, vitamin dan garam galian yang diperolehi daripada makanan yang dimakan.

Maka apa yang kita makan sehari-hari? Mc-D, KFC, pizza, kat rumah telur goreng, ayam gorang, ikan goreng…….bla blabla…Bilakah kali terakhir kita makan makanan seimbang seperti dalam Piramid Makanan?
Adakah makanan kita tu dijamin masih ada lagi kandungan nutriennya? atau sudah habis masa proses masakan?

secara ringkas, Untuk menguatkan otak, tubuh memerlukan:

LECITHIN ,OMEGA-3, VITAMIN B, VITAMIN C, VITAMIN D & VITAMIN E

Kat mana nak dapat ni? Jangan Risau produk Shaklee ada semua ni…Vitamin untuk Pelajar!

Lecithin – kaya dengan kolina yang penting dalam sintesis neurotransmitter, iaitu acetylcholine yang bertindak dalam fungsi saraf, otak dan daya ingatan. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf  

Omega Guard – mengandungi DHA dan EPA serta asid lemak lain yang penting untuk pertumbuhan otak dan mata, serta peredaran darah dan aktiviti sel bagi memastikan keseluruhan tubuh mendapat kekuatan bagi melawan jangkitan yang berbahaya.

B Complex – membantu dalam sintesis protein dan karbohidrat, memberikan mood yang baik, anti stress, menukarkan makanan kepada tenaga serta penting dalam pertumbuhan sel. 

Vitamin C– Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imunitiJuga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). 

Kalsium dan Vitamin D  Ostematrix – Membantu fungsi otot dan jaringan saraf dan juga Melancarkan sistem jantung dan aliran darah

Vitamin E dan Selenium –  Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 

Kajian menunjukkan darah yang mengandungi vitamin di atas menunjukkan perkembangan otak yang sangat baik!
ramai yang dah cuba, anda semua?cikgu sangat sokong..

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call
Cikgu Hani 016 208 9081