Risau dengan ibu bapa di kampung yang sudah meniti usia emas?. Sakit sikit-sikit biasanya mak bapak ni susah nak beritahu kan?. Warga emas yang tinggal berdua di kampung ni biasanya tak beritahu pun anak-anak sakit pening, sakit sendi, sakit lutut sikit-sikit tu. Biasalah katanya, dah tua. Tapi, apa peranan kita sebagai anak-anak ni?. Mestilah kita perlu pastikan geng warga emas ini  cergas, bertenaga dan kurang sakit sendi.

Biasanya, bila dah berusia ni, ramai yang dah ada pakej penyakit. Penyakit serangkai itu biasa sangat, kalau tak kencing manis, ada darah tinggi. Kalau tak, ada kolesterol tinggi. Dah bertahun makan makanan yang sama serumah, gaya kehidupan yang sama, penyakit pun sama juga. Heee. Kita sebagai anak prihatin kenalah cakna dengan kesihatan warga emas ni, ye dak?

Vitamin Kecergasan

Bila nak puasa ni,mula dah kita nak carikan makanan kesihatan yang dapat membantu mereka ini kekal cergas dan bertenaga sepanjang puasa. Ubat hospital mereka mesti makan. Ada antaranya yang mengurangkan nafsu makan, buat loya, maka mereka ini tidak berselera semasa bersahur. Saya cadangkan mereka ini ambil makanan tambahan yang memberikan mereka tenaga dan kenyang. kejap perut orang kampung kata. Biasanya, bancuh ESP, Mealshake dan Performance Drink. Sedap pun sedap. Kenyang pulak tu seharian. Minum je tak susah pun. Vivix pun sangat mudah.

Masa puasa, ramai yang menjadikan set Triple gems ini kegemaran semasa puasa. Lena cuba tau, saya akan ajarkan cara minum dan bancuh set best ini.

Selain daripada itu, untuk kesihatan tulang dan sendi, sangat disarankan warga emas mengamalkan set sendi yang terdiri daripada Bcomplex, Ostematrix dan Omega Guard. 3 jenis ini sangat membantu dalam pergerakan sendi, mengurangkan bengkak dan radang dan juga membantu fleksibiliti otot. Sangat best tau. Baca sini untuk tahu lebih lanjut tentang set sendi sihat.

Kekal Bertenaga Meniti Usia Emas

Sejauh mana kita berasa risau dengan ibu bapa di kampung, begiu juga perasaan mereka yang risau dengan penurunan tahap kesihatan mereka. Seluruh badan mula berasa sakit, serba serbi kurang. Tenaga berkurangan, selera makan juga berkurangan. Jadi tanggungjawab kita untuk memberikan mereka kembali tenaga dan juga semangat untuk terus mengharungi hidup bersama kita.

Masa emas ini perlu diisi sebanyaknya dengan kenangan indah yang kita dapat berikan buat mereka. Mereka juga hendak menghabiskan masa mereka di rumah, bukan di hospital dengan ubatan tidak berhenti. Berikan mereka nikmat kesihatan dan kecergasan agar boleh bergembira dan beribadah dengan baik dalam usia emas ini.

Berikan kesihatan kepada mereka, mereka berhak menerimanya. Berikan supplemen kesihatan terbaik, mudah makan dan berkesan buat mereka. Pilihlah Shaklee, saya bersedia untuk memberikan konsultasi cara makan dan jadual pemakanan supplemen untuk ibu bapa anda.

Terus whatsapp atau call, saya tunggu!

http://bit.ly/WasapTanyaHani
http://bit.ly/WasapTanyaHani
http://bit.ly/WasapTanyaHani
http://bit.ly/WasapTanyaHani
http://bit.ly/WasapTanyaHani