Banyak dah testimoni penggunaan ESP yang kita dengar kan? Tapi ada beberapa lagi kelebihan ESP yang menjadi faktor kenapa kita perlu pilih protien soya ni. Terbaik tau. Tonton video ni sampai habis ye…
esp from Anis Hani on Vimeo.

Kelebihan ESP


Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.
ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.
Protein kacang soya ESP adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur dan 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Indeks glisemiknya (G.I) rendah iaitu 39 dan sesuai diambil oleh pesakit kencing manis. G.I. menempatkan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita.
Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavone yang banyak manfaatnya malah boleh menyebabkan pencemaran bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. ESP  dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Istimewa sekali kan? jom pilih ESP, dapatkan terus dari saya untuk dapatkan FREE Shaker dan cara minum dengan betul. Juga boleh klik sini untuk pembelian ESP
 Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. 
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦
jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA,

RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. 

 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan