Demam Denggi adalah antara demam yang kita takuti sekarang ni. Hari-hari ada saja peningkatan kes bagi demam denggi. Tahukah anda, mereka yang pernah menghidap Demam Denggi mempunyai risiko tinggi diserang penyakit itu untuk kali kedua. Malah kajian mendapati serangan denggi kali kedua sering kali membawa kesan yang lebih teruk sehingga boleh mengakibatkan maut.

Ramai yang fikir bagi yang pernah kena demam denggi ni takkan kena bagi kali kedua. Tanggapan mereka silap kerana ada kajian yang menyatakan bahawa jangkitan kali kedua dan ketiga berisiko terkena denggi berdarah yang lebih teruk simptomnya. Lebih teruk lagi, penyakit denggi berdarah boleh menyebabkan organ dalaman gagal berfungsi dan menghadapi pendarahan dalaman.

Cara Pencegahan

Bekas pengidap Denggi perlu berwasapada agar dirinya tidak terkena jangkitan demam denggi sekali lagi. Apakah caranya? Hanya perlu elak dari terkena gigitan nyamuk Aedes pembawa virus itu. Mudah bukan? Tapi camna kita nak tahu nyamuk yang gigit kita tu nyamuk pembawa aedes? Takkan seharian nak duduk dalam kelambu? Tak mungkin kan?
Oleh sebab itu, badan kita sendiri perlukan pertahanan dalaman yang kuat. Pasang perisai supaya jangkitan virus denggi tu tak mudah merebak dengan senangnya kat badan kita ni. Bagaimana caranya? Pakar nutrisi ni jelaskan panjang lebar dalam video ni, dengar bebetul.
Dengan peningkatan statistik demam denggi ini, juga peningkatan kes kali kedua dan ketiga, amatlah wajar sekali kita semua menjaga kesihatan diri sendiri dengan meningkatkan pertahanan dalaman badan. Nak mencegah, kena amik dari awal bak kata pakar nutrisi ni tadi.
Apapun, kita perlu juga jaga kebersihan persekitaran rumah. Buang sampah sarap dan pastikan tiada air bersih yang bertakung.Ingatlah kata-kata yang selalu kita dengar kat TV;

Aedes tiada, Denggi tiada. (eh, ke terbalik?)

Mudah je motto dia, maka dengan itu, tingkatkan pertahanan dalaman anda dengan Set Rawatan Denggi cepat dan berkesan dan jangan sampai menyesal kerana demam denggi anda menjadi sukar dikawal dan merebak dengan cepat.
Dapatkan sini atau telefon cepat 0192710642 Hani sedia melayan anda. 
Demam denggi, cara merawat denggi, cara cegah denggi, ubat demam denggi, ubat denggi cepat, cara turunkan platlet darah, demam denggi berdarah, apa maksud demam denggi, supplemen denggi, denggi shaklee, shaklee denggi, ubat shaklee denggi, sakit denggi, demam panas
testimoni Set Cegah Denggi
Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com.

PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja!

 Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦
jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA,

RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. 

 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
 ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH
 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan