Promosi Oktober 2018 Dan Produk Baharu

Promosi Oktober 2018 Dan Produk Baharu

Alhamdulillah, masuk dah bulan Oktober ni. Sekejap je masa berlalu, Shaklee dah keluarkan promosi terkini dan juga 2 produk baharu yang best sangat. Promosi bulan oktober ni pun, sangat berbaloi dan mesti miliki bagi setiap rumah tau. Nak tahu apa dia? Promosi Dan Yang Baharu sepanjang Oktober -Real Men Set -Zinc Plus -YOUTH™ Restoring Eye Treatment -Sustained Release Vita-C Plus -Youth set FREE YOUTH Carry All Travel Bag 1. Zinc Plus Sepanjang bulan ni, vitamin yang ditunggu-tunggu setelah sekian lama #zincPlus atau dulu dikenali #zincComplex. Formulasi baharu tanpa Alfalfa tau. Best buat...
BUASIR.. JANGAN DI TAHAN-TAHAN….

BUASIR.. JANGAN DI TAHAN-TAHAN….

       APA ITU BUASIR? Buasir atau Hemoroid adalah berlakunya pembengkakan pada salur darah vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena itu membonjol keluar, itulah yang menggganggu sehingga menyebabkan membrane di sekitar membengkak, terasa sakit, perit, pedih,gatal dan berdarah. Situasi itu terjadi akibat tekanan dalam darah di bahagian rectum terlalu tinggi sehingga menyebabkan dinding vena meregang dan membonjol keluar.Bahkan ia boleh koyak atau pecah terutamanya ketika meneran semasa membuang air besar. Sakitnya basir ni hanya orang yang menanggungnya sahaja yang tahu....
Rambut gugur segenggam?

Rambut gugur segenggam?

Segenggam kau! Banyaknya rambut lepas sikat..tu yang dapat dari sikat.Kalau yang bertaburan di lantai atau di dalam bilik air?huuuu.. Yun Nam la jawabnya.. Tapi harini cikgu nak kupas sikit masalah ni.. Kenapa Rambut gugur? 1) Penurunan mendadak Estrogen selepas bersalin: Kandungan Estrogen yang tinggi semasa mengandung menyebabkan pembentukan scalp rambut yang sihat dan ia mengunci akar rambut dengan kuat maka pertumbahan rambut berlaku dengan baik. Tetapi sebaik sahaja bersalin penurunan kadar estrogen secara mendadak menyebabkan akar rambut longgar dan mudah gugur. 2) Pengambilan makanan...