Kenapa Perlu Ambil Kolagen Sebagai Makanan Tambahan?

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Sebagai Makanan Tambahan?

Biasanya kalau kita sebut pasal Kolagen atau collagen ni mesti kita kaitkan dengan kecantikan kan? Khas untuk perempuan, untuk kulit cantik, tegang dan awet muda, kan? Tapi kan, tau tak sebenarnya kolagen ni sangat banyak kegunaan dia? Kenapa kita kena makan kolagen sebagai makanan tambahan? Makan kaki ayam je cukup tak? heeee Apa itu Kolagen?   Kolagen bertindak seperti ‘pelekat’ untuk mengikat tubuh anda dan ditemui dengan banyaknya di bahagian kulit. Penghasilan kolagen secara semula jadi berkurangan apabila usia semakin meningkat, dan menyebabkan kulit kendur serta pembentukan kedutan...
5 Tips Pastikan Sendi Kuat Dan Sihat

5 Tips Pastikan Sendi Kuat Dan Sihat

Sering sakit lutut atau sakit sendi? Sakit sendi atau sengal-sengal ni memang  pasti akan terjadi pada setiap orang. Ada banyak sebab yang boleh menyebabkan sendi atau lutut menjadi sakit. Sebelum sakit, kita pastikan dulu cara untuk sendi sihat dan kuat. Nak tahu?   Apa itu Sendi? Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak...
Travel Insuran/Takaful Perjalanan Yang Islamic- Shariah Compliance Yang Senang Daftar

Travel Insuran/Takaful Perjalanan Yang Islamic- Shariah Compliance Yang Senang Daftar

Mesti kalau nak jalan-jalan luar negara dengan hati yang tenang kan? Korang mesti akan ambil Travel Takaful / Insuran Takaful perjalanan. Bagi yang gemar travel dan jalan-jalan keliling negara atau luar negara, mesti biasa buat insuran perjalanan ni. Zaman sekarang, semuanya boleh apply dalam talian sahaja. Kat mana nak apply insurans perjalanan ni? Banyak sekali, boleh pilih ikut suka, akan tetapi akak nak tekankan sini, pilihlah pelan jenis TAKAFUL. Apa beza insuran perjalanan atau travel insurance yang biasa dengan Takaful? Mestilah berbeza, insurans tu biasanya yang konvensional, kalau...
Bisnes Dari Rumah Tanpa Modal Yang Mudah!

Bisnes Dari Rumah Tanpa Modal Yang Mudah!

Masih tercari-cari model bisnes yang mudah, duduk di rumah dan tanpa modal yang besar? Biasa dengar dengan produk Shaklee kan? Ini dia mentor Shaklee -Team Cosmos nak korang yang bertuah join bina empayar masing-masing. Nak bisnes? Yang bestnya, Shaklee juga menawarkan bisnes plan sehingga pendapatan infiniti! Pastinya perlukan seorang Mentor untuk itu kan? Bisnes mudah bermentorkan group terbaik, mestilah syok kan? Selain menjalankan bisnes Shaklee secara part time, kita juga boleh menjadi suri rumah terbaik! Perniagaan dengan Shaklee ni, semua kemudahan telah HQ dan semestinya mentor dan...