Seongsan Ilchulbong, Tempat Ambil Gambar Matahari Terbit Yang Menarik

Seongsan Ilchulbong, Tempat Ambil Gambar Matahari Terbit Yang Menarik

Hari ketiga kami teruskan dengan misi mencari sunrise (matahari terbit) yang menarik. Target utama ialah di kawasan Seongsan Ilchubong, iaitu salah satu tempat Geo Heritage di Jeju. Rupanya sungguh banyak spot menarik untuk gambar pemandangan. Sungguh menakjubkan. Pengembaraan kami bermula seawal jam 6.30 pagi (sunrise jam 7.30 pagi) kami menyelusuri jalan pantai daripada rumah rehat kami. Hanya 20 minit daripada apartmen kami, kami sampai di pantai 해변공원, iaitu pantai sebelum sampai Seongsan Ilchubong. Kawasan pantai berbatu ini adalah tempat paling cantik untuk dapatkan view matahari terbit...
Yongmeori Coast di Jeju. Pengalaman Menarik Dan Menakutkan!

Yongmeori Coast di Jeju. Pengalaman Menarik Dan Menakutkan!

Yongmeori Coast termasuk dalam itinerari wajib pergi kalau ke Pulau Jeju. Pemandangan batuan enapan larva yang sangat cantik dan berbaloi untuk bergambar. Ada pengalaman yang sangat menarik dan juga menakutkan sepanjang perjalanan kat sini. Wajib pergi untuk merasai pengalan perjalanan berbatu yang sugguh takjub! Perjalanan kami diteruskan ke Yongmeori Coast yang sangat dekat dengan Mt Sanbangsan. Ia adalah kawasan tebing pantai Yongmeori sebenarnya. Ia adalah salah satu kawasan Geo Heritage Jeju. Masa di Sagyeri tadi, dah terlihat bot besar seakan bot perang. Kalau dah nampak tu, betul lah...
Tempat Bergambar Menarik Di Seogwipo, Jeju.

Tempat Bergambar Menarik Di Seogwipo, Jeju.

Hari kedua kami teruskan dengan jalan-jalan sekitar kawasan Seogwipo. Kawasan berdekatan dengan kediaman kami ialah kawasan pantai dan pelabuhan. Seawal jam 7 pagi sudah keluar dari apartmen dan misi memburu sunrise bermula. Kami setkan kawasan pantai berdekatan sahaja. Gps membawa kami ke Sagye-ri Port, hanya dalam 5 minit perjalanan daripada apartmen kami. Tempat menarik untuk bergambar ialah di Rumah Api di Sagye-ri. Ada pelabuhan yang tenang dan ada submarine berwarna kuning. Jom tengok gambar-gamabr yangterhasil kat sini. Rumah Api di Sagye-ri Port Seawal jam 7 pagi kami dah sampai...
Jeju Di Musim Sejuk Part 2

Jeju Di Musim Sejuk Part 2

Hari kami menikmati udara pantai Jeju berakhir apabila matahari tenggelam. Suasana sejuk dan berangin malam dah mula membuatkan perut berbunyi berkeroncong. Sahabat suami dah mula mengajak kami makan malam di pekan Jeju. Kami teruskan google dan dapat maklumat kedai halal di Jeju. Suasana malam di Jeju Town sungguh warna warni. Kereta masih lagi banyak pada jam 9 malam. Makanan Halal di Jeju Kami memutuskan hendak makan malam yang ditaja oleh sahabat suami ni di Rajmahal, kedai makan Indian Cuisine yang menyediakan makanan halal yang sedap! Recommended. Terima kasih Tuan Faiz, nanti boleh...