Cara Kekalkan Kecergasan Sepanjang Puasa

Cara Kekalkan Kecergasan Sepanjang Puasa

Biasanya bulan yang paling kita tunggu ialah bulan Ramadan. Sepanjang bulan ini, kita diwajibkan berpuasa dan dengan itu dapat merehatkan otot perut yang bekerja keras selama setahun. Topik paling dibincangan sepanjang bulan ini ialah, bagaimana hendak mengekalkan kecergasan sepanjang berpuasa. Iyalah, kita masih perlu bekerja sepanjang berpuasa ni kan? Nak tahu cara kekalkan kecergasan bila berpuasa? Kami ada rahsianya. Bila berpuasa pun masih boleh cergas dan cerdas beraktiviti seperti biasa. Tiada lemau dan lesu sepanjang Ramadan ini. Best kan? Jomkita bongkar rahsia berpuasa bertenaga...
Tips Anak Puasa Kali Pertama

Tips Anak Puasa Kali Pertama

Tahun ini ada anak yang baru nak mula berpuasa? Berpuasa buat pertama kali memang ada cabarannya, tak sama dengan anak yang dah beberapa tahun berpuasa. Ada pelbagai ragam anak-anak nak mula belajar puasa ni tau. Biasanya kita mula melatih berpuasa apabila lepas 7 tahun, atau apabila anak dah mula bersekolah. Saya nak kongsi cara yang saya buat untuk tangani ragam anak yang berpuasa kali pertama. Cara pujuk anak berpuasa Bagi anak-anak kecil ini, puasa bukanlah wajib bagi mereka. Tapi ia atas keinginan anak sendiri, diorang pun nampak kawan-kawan berpuasa, kakak dan abang juga puasa. Timbul...
Istimewa Sempena Ramadhan

Istimewa Sempena Ramadhan

Syukur alhamdulilalh, tak lama lagi kita dah nak masuk bulan puasa, Ramadhan. Dah bersedia? Alhamdulillah bulan ini, shaklee menawarkan promosi bulana yangs angat menarik. Apa yang tak nya, promosi bulan May ini sungguh, aMAYzing. Semuanya nutrisi untuk kita menghadapi Ramadhan dengan penuh cergas dan ceria tau! Nak tahu apa yang best dan amazing sangat promosi buan May ini? Ha, tengok sini. A. Twin Pack (Buy any 2 sets get 10% discount + FREE ECO Bag) ❤ Performance Orange Twin Pack ❤ Mealshake French Vanilla Twinpack ❤ Cinch Vanilla Shake Mix Twinpack Ketiga-tiga set ni mesti ada sepanjang...
Tips Kejut Anak Bangun Sahur Dengan Mudah Tak Payah Marah-Marah

Tips Kejut Anak Bangun Sahur Dengan Mudah Tak Payah Marah-Marah

Bangun sahur adalah sunnah yang sangat digalakkan malahan sangat penting untuk bekalan tenaga sepanjang hari berpuasa. Tapi, bagi anak-anak kecil, kesukaran bangun seawal jam 4 pagi adalah sesuatu yang sangat sukar buat mereka. Mak-mak ni bila panggil banyak kali anak tak mau bangun, mulalah nak naik suara dan singsing lengan.  Sejak anak dah mula berlatih puasa seawal umur 7 tahun lagi, kesukaran mengejut waktu bersahur adalah satu cabaran baru. Jika anak tidak bangun bersahur, khuatir anak tidak dapat menahan lapar dan dahaga sepanjang hari siang berpuasa. Maka, ada beberapa kaedah dan...