Cara Kekalkan Kecergasan Sepanjang Puasa

Cara Kekalkan Kecergasan Sepanjang Puasa

Biasanya bulan yang paling kita tunggu ialah bulan Ramadan. Sepanjang bulan ini, kita diwajibkan berpuasa dan dengan itu dapat merehatkan otot perut yang bekerja keras selama setahun. Topik paling dibincangan sepanjang bulan ini ialah, bagaimana hendak mengekalkan kecergasan sepanjang berpuasa. Iyalah, kita masih perlu bekerja sepanjang berpuasa ni kan? Nak tahu cara kekalkan kecergasan bila berpuasa? Kami ada rahsianya. Bila berpuasa pun masih boleh cergas dan cerdas beraktiviti seperti biasa. Tiada lemau dan lesu sepanjang Ramadan ini. Best kan? Jomkita bongkar rahsia berpuasa bertenaga...

Resepi Aiskrim Sedap Masa Ramadan

Teringin tak nak buatkan untuk anak-anak aiskrim sedap dan berkhasiat? Lebih-lebih lagi masa ramadan ni? Ini ada resepi buat popsickle. (ala macam aiskrim dalam plastik tu pon boleh). Sedap dan berkhasiat tau. Mudah pula tu. Tonton video ni ya? Bahan-bahan yang mudah’ 1. Performance Drink Shaklee yang sedap dan menghidratkan 2. Potongan buah-buahan segar (strawberi, mango, apple, kiwi, dragonfruit pun boleh) 3. Nak sedap lagi, letak potongan limau atau lemon juga. Zass Rasa yang bergabung dengan sedap. Try lah. Nak dapatkan #performance drink? terus hubungi –...
12 Cara Cepat Hentikan Hidung Berdarah Pada Anak Kecil Tanpa Panik

12 Cara Cepat Hentikan Hidung Berdarah Pada Anak Kecil Tanpa Panik

Pernah atau tidak anak  mengalami hidung berdarah secara tiba-tiba? Tengah main-main di padang permainan kemudian berlari menerpa dengan darah yang keluar dari hidung membasahi baju? Ngeri bukan? Ketika itulah kita mula panik bila melihat hidung, tangan dan baju anak penuh dengan darah merah menyala! Apa yang perlu kita buat masa tu? Panikkkk! Apakah yang dimaksudkan dengan hidung berdarah? Ia bermaksud keadaan darah keluar daripada hidung. Hidung berdarah atau (epistaksis) biasa berlaku apabila salur darah kecil kapilari di rongga hidung pecah. Perlukah panik apabila hidung berdarah? Tidak...
Tips Sejukkan Bilik Yang Panas Supaya Tidak Berpeluh Berbaldi-baldi

Tips Sejukkan Bilik Yang Panas Supaya Tidak Berpeluh Berbaldi-baldi

Musim panas yang melanda negara kita sekarang dikatakan kerana fenomena ekuinoks telah menyebabkan suhu panas melampau meskipun berada dalam rumah. Suhu yang panas dalam rumah menyebabkan kita tidak rasa selesa untuk berehat mahupun tidur. Bayangkan berpeluh-peluh dahi atas katil, pandang je la kipas yang berpusing habis laju dah tu. Cara mudah untuk sejukkan rumah atau bilik boleh saja pasang air-cond atau pendingin udara bagi yang ada duit lebih. Tapi bagi yang tak berkemampuan, camna nak buat? Bolehlah cuba tips di bawah. Jom kita teliti camna cara nak atasi masa musim panas melampau ni....