Motivasi Hari Rabu

Motivasi Hari Rabu

Hari Rabu kiranya hari tengah-tegah dalam seminggu. Tinggal beberapa hari lagi nak hujung minggu. Jadi jangan lemau-lemau dan sentiasa bersemangat. Apa yang buat kita bersemangat? Sentiasa termotivasi dengan kejayaan. Orang lain yang kita cemburui kejayaan dia. Semua nak berjaya kan? Yakin kita boleh berjaya juga. Jom sama-sama. Bagaimana kita nak menguasai diri kita? Sentiasa fokus dan bertindak cepat. Walaupun ada beberapa kegagalan dalam kehidupan kita, ia bukan bermakna kita gagal selamanya. Tunggu, pasti ada yang lebih baik. Jangan sentiasa melihat perkara yang lepas, teruskan dan cuba...
Just Do It, Yakin Dengan Keputusan Anda!

Just Do It, Yakin Dengan Keputusan Anda!

Seringkali kita berasa susah hendak buat keputusan. Teragak-agak dalam buat keputusan dan sentiasa ragu-ragu. Boleh ke tak? Boleh ke tak? Rasa tak yakin dengan apa saja keputusan kita, kalau boleh nak tukar je fikiran. Sering tak jadi begini?  Rasa ragu-ragu dan tak yakin dengan diri adalah salah satu dilema yang diganggu oleh syaitan. Ye, Syaitan yang suka porak perandakan hati dalaman kita. Asyik tak yakin, sering berasa salah, sukar buat keputusan, malahan sering salahkan takdir. Apa dah jadi ni?  Apa yang kita boleh buat? Tonton sebentar video motivasi bawah ni, Just Do It! Tapi, Kenapa?...
Cara Urus Anak-Anak Sambil Berniaga Online

Cara Urus Anak-Anak Sambil Berniaga Online

Ramai mama-mama hebat yang boleh berniaga online dari rumah sahaja kan? Hebat betul mereka. Mereka ni ada superpower ke? Boleh buat pelbagai kerja dalam satu masa? Baru je nak mula pegang telefon bimbit atau laptop anak-anak dah serang kita, nak minta layanan. Tapi, camna cara terbaik kita nak urus anak-anak ni? Dengar dan tonton sekejap apa kata Master Lyna Noh tentang tips urus anak sambil berniaga online. Kita jugak nak jadi camtu kan? Tips Urus Anak Sambil Berniaga Online from iReach HD on Vimeo. Dilema-dilema cam dalam video tu memang selalu jadi pada kita ni kan? Bagaimana cara kita?...
Cara Tambah Nikmat Bersyukur Supaya Tenang Dan Gembira

Cara Tambah Nikmat Bersyukur Supaya Tenang Dan Gembira

ALLAH berfirman yang bermaksud: “Sekiranya kamu mensyukuri nikmat yang ada, nescaya Aku (Allah) menambah nikmat bagimu.” Dia, bukanlah sesiapa, bukan adik beradik bukan saudara. Dia hanyalah insan yang dah banyak menyentuh kehidupan dan membuka mata kami sekeluarga. Apa yang dia buat sehari-hari ramai yang nak jadi pengikutnya. Apa yang dia cakap dalam video ni banyak menyentuh hati dan betapa kita tak mensyukuri… Cara Syukur Nikmat Agar Happy & Tenang Sokmo from iReach HD on Vimeo. Adakah cukup syukur kita pada hari ini? Kita bangun pagi dengan segar bugar, tengok anak dan suami...