Tips Kehamilan Buat Ibu Berumur Lebih 35 tahun

Tips Kehamilan Buat Ibu Berumur Lebih 35 tahun

Tahniah anda hamil! Yeay, anugerah besar tu. Tapi bila umur semakin meningkat, tambahan pula ada anak-anak kecil yang lain, ada banyaaaakkk cabaran yang perlu diatasi. Memahami fisiologi diri dan kehendak badan sendiri bukanlah mudah, lebih lagi jika ada hormon tambahan (semasa hamil) yang menggangu sedikit sebanyak rutin harian biasa. Saya sangat memahami dilema ini. Jesturu itu, semestinya saya perlukan vitamin tambahan untuk menyokong kesihatan diri dan kandungan. Paling biasa saya dengar ialah masalah GDM- Kencing Manis masa mengandung yang banyak terjadi pada wanita yang hamil tinggi...
Kepentingan Asid Folik Untuk Kehamilan

Kepentingan Asid Folik Untuk Kehamilan

Dah viral dah dalam facebook tentang Folic Acid atau Asid Folik ni. Ada banyak pula gambar bayi yang dilahirkan tidak sempurna akibat daripada tidak mengambil Asid Folik ni. Takut pulak kan? Banyak pula pertikaian tentang keperluan makan suplemen Folic Acid ni sebelum hamil dan semasa hamil. Ada yang kata tak perlu makan sebelum merancang hamil, ada yang kata sebaliknya. Sejauh mana kita faham tentang keperluan asid Folik untuk kehamilan ni? Penting ke tidak?  Bila masa ASID FOLIK perlu dimakan? Bagi wanita yang merancang untuk hamil, ambillah asid folik sekurang-kurangnya 3-6 bulan sebelum...
Cara Makan Vitamin Untuk Ibu Hamil

Cara Makan Vitamin Untuk Ibu Hamil

“Tahniah, anda hamil” Kata  doktor yang mengesahkan kehamilan anda. Alhamdulillah, setelah konsisten makan set subur Shaklee, alhamdulillah lekat juga. Tiba masa pula nak kena makan set hamil pula. Nak dapat pun susah, yang dalam kandungan, haruslah jaga elok-elok kan? Kenalah beri yang terbaik untuk keperluan nutrisi ibu dan anak. Apa yang PERLU semasa ibu hamil? Vitalea Vitamin B complex Vitamin C ESP/ MealShake Ostematrix Omega Guard Banyak? Tak banyak pun tau. Semua ni ada khasiat dan keperluan tersendiri yang sangat berguna buat ibu dan anak. Nak tahu perlu atau tidak makan...
Kelebihan Set Hamil Lengkap Penting Untuk Ibu dan Anak

Kelebihan Set Hamil Lengkap Penting Untuk Ibu dan Anak

Tahniah dan alhamdulillah bila anda disahkan hamil. Kali ke berapa tidak penting, mungkin ke 2 atau ke 3, tetapi pengalaman setiap kehamilan tidak sama. Maka setiap kali mengandung mesti ada perbezaannya. Set hamil yang lengkap keluaran Shaklee banyak membantu ramai ibu semasa kehamilan. Nak tahu? Cadangan Set Hamil untuk Bakal Wanita Bergelar Ibu. Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER PERTAMA 1. Vitalea – Multivitamin yang tebaik dengan zat besi.  Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah. Jika ibu-ibu mengambil vitalea, tidak perlu lagi mengambil obimin okay. 2. B-complex...