Berhenti merokok dengan Vitamin C? Pernah tak cuba? ada ke orang yang merokok suka makan vitamin C?
perokok mestilah suka rokok kan?takkan suka makan vitamin C plak..
Tapi mesti pernah dengar orang yang nak berhenti merokok cuba makan vitamin C kan? 

KENAPA?

Seorang perokok akan banyak kehilangan vitamin c dalam badan sepanjang aktiviti merokok mereka. Nikotin mempengaruhi metabolisme tubuh yang menyebabkan tubuh kita tidak mampu menyimpan vitamin C dengan baik. Untuk itu, perokok perlu mengambil vitamin c dengan banyak untuk membersihkan nikotin dalam darah itu!

dalam artikel kajian perokok di US ada menyatakan =
Spray vitamin C into the back of the mouth and throat each time you want a cigarette. (Drug and Alcohol Dependence, 1993:337, p 211-213.)

“alamak, takkan nak spray mulut ganti rokok pas makan kot? tak macho langsung ” dalam hati seorang perokok.

dalam artikel tu dicadangkan spray Vitamin C, akan tetapi vitamin C spray mahal – apa nak susah katanya – beli yang dalam tablet pun takpa. atau pecah tablet dalam air dan minum! amikla Shaklee Sustained release Vita-C   

Kenapa? Bila badan nikotin yang berkarat dalam darah dan badan tu dapat disingkirkan sedikit demi sedikit, kebergantungan terhadap nikotin kurang – maka seterusnya TIADA LAGI perasaan hendak merokok itu! (cubalah dulu daripada harapan ajer tak berusaha langsung)

TAK PERCAYA?cubalah….( tau tak yang rokok mengurangkan potensi sperma? Perokok ada potensi mati pucuk sekali..)

dan di Shaklee ada Shaklee Sustained release Vita-C 

berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. 

Sebiji sehari dah menyamai kandungan Vitamin c dari 7.5 biji buah oren! Mampukah kita nak memakan 7.5 biji buah oren sehari?huhuhu..Sebiji sehari jer.. takkan tak leh kot.


 Marilah bersama-sama membantu orang yang tersayang berhenti merokok dengan Vitamin C. Shaklee Sustained release Vita-C

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call
016 208 9081