Melawat Zoo Songkla Yang Best Dan Santai

Melawat Zoo Songkla Yang Best Dan Santai

Aturcara perjalanan kami yang pertama ialah melawat Zoo Songkla. Jarak songkla dari sempadan Bukit Kayu Hitam dalam 2 jam setengah. Kami sampai sini berpandukan google maps sahaja, alhamdulillah tanpa sesat. Jalan kawasan sini semuanya terus aja, insyaAllah tak sesat pun. Apa yang paling mengujakan kami ialah zoo Songkla ini kia boleh bawa kereta kita masuk dalam. Tak perlu parking luar dan berjalan kaki. Mudah sangat kan? Luas tau kawasan Songkla Zoo ni. Gambar adalah pintu masuk, beli tiket terus kat situ, ada petugas menunggu, kita cuma beli tiket dari dalam kereta.   Ini tiket yang...
Trip Ke Hatyai Dan Songkla Menaiki Kereta 1

Trip Ke Hatyai Dan Songkla Menaiki Kereta 1

Sudah lama dah teringin nak jalan-jalan ke Hatyai dan Songkla. Kalau ikut jarak sangat dekat daripada rumah ni daripada jarak kalau balik KL. Tapi belum kesampaian. Pada hujung minggu lepas, kami merancang trip perjalanan singkat 2 Hari 1 malam khas untuk jalan-jalan cari makan di Hatyai dan Songkla naik kereta sendiri. Perkara pertama kena ada ialah passport. Oleh sebab 2 passport anak sudah tamat tempoh, kami mohon border pass. Ayahnya lahir dan kami memang tinggal Kedah, maka memang layak lah mohon border pass ini. Syukur ada kemudahan UTC kat semua tempat, lepas habis sekolah lewat...
Cara Mohon Border Pass (Pas Sempadan) Untuk Masuk Thailand

Cara Mohon Border Pass (Pas Sempadan) Untuk Masuk Thailand

Saya akan kongsikan kat sini pengalaman saya menguruskan permohonan buat pas sempadan (Border Pass) dalam masa satu jam sahaja! Mudah dan cepat bukan? Senang pula tu. Apa yang penting semua dokumen kena lengkap sebelum nak mohon pass sempadan ini. Border pass ini kita gunakan untuk memasuki negara Thailand, dan hanya sah laku di kawasan sempadan Thailand sahaja, iaitu area Songkla dan Hatyai. Dokumen yang perlu bawa Sediakan 2 keping gambar berlatar belakang warna putih. Close up muka tau. Boleh saja ambil di kawasan UTC kata nak gambar untuk border pass. 4 keping rm12. Kami print sendiri...
Shaklee HQ Ibu Pejabat Shaklee Malaysia Yang Menarik

Shaklee HQ Ibu Pejabat Shaklee Malaysia Yang Menarik

Pada April 2017, HQ Shaklee (Ibu Pejabat Shaklee) telah secara rasminya berpindah ke bangunan baru di Sunway Geo. Pastinya lebih best, sebab ia berada di tingkat 1, kawasan parking yang lebih luas dan dari tepi jalan pun dah nampak bangunan Shaklee tepi jalan sahaja. Pengalaman saya semasa ia dilancarkan sangat menarik dan mengujakan.   Pengalaman shopping kat sini pun kemain syok lagi. Kita diberikan bakul dan stail amik sendiri produk yang kita nak. Kemain lagi akak susun banyak benda dalam bakul tau. Makin ralit mata melihat setiap produk, boleh pegang, rasa dan sentuh sendiri vitamin...
Sijil Halal Shaklee 2018, Halal Ke Tidak Shaklee Ni?

Sijil Halal Shaklee 2018, Halal Ke Tidak Shaklee Ni?

Ada lagi yang bertanya status halal Shaklee. Ya benar, setiap tahun pihak Shaklee akan mengeluarkan sijil halal Shaklee yang diiktiraf oleh Jakim. Boleh baca sini untuk tahu lebih lanjut status halal ke tidak produk shaklee ni tau.  Berikut ialah sijil halal yang Shaklee telah keluarkan beserta senarai produk yang dijamin halal. Ohya, sijil ini dikeluarkan oleh ISA, badan halal Amerika yang diiktiraf oleh Jakim. Jadi jangan ragu-ragu lagi ye tentang status semua produk Shaklee. Dahlah halal, beri kebaikan pulak tu. Halalan Toyyiban gitu. Semua produk termasuk yang jenis cecair dan berkapsul...
Coq-Trol Plus Gabungan Pembakar Tenaga Terbaik!

Coq-Trol Plus Gabungan Pembakar Tenaga Terbaik!

Tahun baru dimulai dengan kemunculan produk Coq10 yang diperkasa formulasi dan dijenamakan semula iaitu Coq-Trol Plus. Nama yang begitu hebat iaitu gabungan bahan tinggi antioksidan yang ulung.    Ramai yang tertunggu-tunggu produk coq10 ini tau, nak tahu apa coq10 ni? Apa itu Coq10. Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan,...
Produk Mandian Bayi Organik Sesuai Untuk Kulit Sensitif

Produk Mandian Bayi Organik Sesuai Untuk Kulit Sensitif

Bila kulit sensitif ni, lagi-lagi kulit gebu anak tu merah-merah, mestilah kita perlu sangat pilih produk mandian yang betul, kan? Biasa dengan produk organik? Shakleebaby™ memahami keperluan bayi anda dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk si manja anda.       Set ShakleeBaby ini mengandungi 3 barangan yang diformulasi khas terbaik buat kulit anak-anak. Set ini didatangkan khas dengan tuala bayi dan beg percuma tau. Best betul.   Set terdiri daripada : Shakleebaby Gentle Wash Shakleebaby Soothing Lotion...
Kenapa Perlu Ambil Kolagen Sebagai Makanan Tambahan?

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Sebagai Makanan Tambahan?

Biasanya kalau kita sebut pasal Kolagen atau collagen ni mesti kita kaitkan dengan kecantikan kan? Khas untuk perempuan, untuk kulit cantik, tegang dan awet muda, kan? Tapi kan, tau tak sebenarnya kolagen ni sangat banyak kegunaan dia? Kenapa kita kena makan kolagen sebagai makanan tambahan? Makan kaki ayam je cukup tak? heeee Apa itu Kolagen?   Kolagen bertindak seperti ‘pelekat’ untuk mengikat tubuh anda dan ditemui dengan banyaknya di bahagian kulit. Penghasilan kolagen secara semula jadi berkurangan apabila usia semakin meningkat, dan menyebabkan kulit kendur serta pembentukan kedutan...
5 Tips Pastikan Sendi Kuat Dan Sihat

5 Tips Pastikan Sendi Kuat Dan Sihat

Sering sakit lutut atau sakit sendi? Sakit sendi atau sengal-sengal ni memang  pasti akan terjadi pada setiap orang. Ada banyak sebab yang boleh menyebabkan sendi atau lutut menjadi sakit. Sebelum sakit, kita pastikan dulu cara untuk sendi sihat dan kuat. Nak tahu?   Apa itu Sendi? Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak...
Travel Insuran/Takaful Perjalanan Yang Islamic- Shariah Compliance Yang Senang Daftar

Travel Insuran/Takaful Perjalanan Yang Islamic- Shariah Compliance Yang Senang Daftar

Mesti kalau nak jalan-jalan luar negara dengan hati yang tenang kan? Korang mesti akan ambil Travel Takaful / Insuran Takaful perjalanan. Bagi yang gemar travel dan jalan-jalan keliling negara atau luar negara, mesti biasa buat insuran perjalanan ni. Zaman sekarang, semuanya boleh apply dalam talian sahaja. Kat mana nak apply insurans perjalanan ni? Banyak sekali, boleh pilih ikut suka, akan tetapi akak nak tekankan sini, pilihlah pelan jenis TAKAFUL. Apa beza insuran perjalanan atau travel insurance yang biasa dengan Takaful? Mestilah berbeza, insurans tu biasanya yang konvensional, kalau...