Promosi July Julai Yang Menarik!

Promosi July Julai Yang Menarik!

Alhamdulillah, syukur masih lagi dikejutkan dengan promosi cantik bergaya dengan promosi sepanajng bulan Julai ni. Memang best sangat apa yang shaklee tawarkan dan beri diskaun pada bulan ini tau. Masih lagi dalam mood raya, maka kita masih lagi nak jaga luar dan dalam badan kita. Jom kita tengok apa yang dalam promosi bulan ini tau. Lihat poster ni, apa yang best dan menarik sepanjang bulan July Julai.     Promosi Hebat Sepanjang Bulan Julai. Collagen Powder Beli 2 Less 5% Collagen Powder Beli 6 FREE 1 Youth Renew & Maintain set Youth Intensive Treatment Set Shaklee Baby Buy 1 Free 1  ...
Cara Kekalkan Kecergasan Sepanjang Puasa

Cara Kekalkan Kecergasan Sepanjang Puasa

Biasanya bulan yang paling kita tunggu ialah bulan Ramadan. Sepanjang bulan ini, kita diwajibkan berpuasa dan dengan itu dapat merehatkan otot perut yang bekerja keras selama setahun. Topik paling dibincangan sepanjang bulan ini ialah, bagaimana hendak mengekalkan kecergasan sepanjang berpuasa. Iyalah, kita masih perlu bekerja sepanjang berpuasa ni kan? Nak tahu cara kekalkan kecergasan bila berpuasa? Kami ada rahsianya. Bila berpuasa pun masih boleh cergas dan cerdas beraktiviti seperti biasa. Tiada lemau dan lesu sepanjang Ramadan ini. Best kan? Jomkita bongkar rahsia berpuasa bertenaga...
Tips Anak Puasa Kali Pertama

Tips Anak Puasa Kali Pertama

Tahun ini ada anak yang baru nak mula berpuasa? Berpuasa buat pertama kali memang ada cabarannya, tak sama dengan anak yang dah beberapa tahun berpuasa. Ada pelbagai ragam anak-anak nak mula belajar puasa ni tau. Biasanya kita mula melatih berpuasa apabila lepas 7 tahun, atau apabila anak dah mula bersekolah. Saya nak kongsi cara yang saya buat untuk tangani ragam anak yang berpuasa kali pertama. Cara pujuk anak berpuasa Bagi anak-anak kecil ini, puasa bukanlah wajib bagi mereka. Tapi ia atas keinginan anak sendiri, diorang pun nampak kawan-kawan berpuasa, kakak dan abang juga puasa. Timbul...
Makanan Kesihatan Untuk Warga Emas Kekal Cergas

Makanan Kesihatan Untuk Warga Emas Kekal Cergas

Risau dengan ibu bapa di kampung yang sudah meniti usia emas?. Sakit sikit-sikit biasanya mak bapak ni susah nak beritahu kan?. Warga emas yang tinggal berdua di kampung ni biasanya tak beritahu pun anak-anak sakit pening, sakit sendi, sakit lutut sikit-sikit tu. Biasalah katanya, dah tua. Tapi, apa peranan kita sebagai anak-anak ni?. Mestilah kita perlu pastikan geng warga emas ini  cergas, bertenaga dan kurang sakit sendi. Biasanya, bila dah berusia ni, ramai yang dah ada pakej penyakit. Penyakit serangkai itu biasa sangat, kalau tak kencing manis, ada darah tinggi. Kalau tak, ada...
Selamat Hari Ibu Buat Semua

Selamat Hari Ibu Buat Semua

Alhamdulillah, hari ini datang lagi. Hari Ibu yang banyak kontroversi nak sambut ke tak. Setiap hari mestilah hari Ibu, tapi adanya hari khas untuk kita ingat pasal ibu kita tak salah kan? Tak kisahlah apa sejarah kenapa terjadinya hari ibu ty, tapi semua orang pasti nak merayakan hari Ibu dengan ibu dia, kan? Dah beri ucapan dan hadiah buat ibu korang? Susah nak fikir hadiah apa nak beri? Berilah vivix untuk kesihatan ibu bapa kita tau. Mereka memang tak ebritahu diorang nak apa, tapi kita sebagai anak prihatin kenalah tahu apa yang paling diorang perlukan. Terutama lagi ni nak puasa dan...
Istimewa Sempena Ramadhan

Istimewa Sempena Ramadhan

Syukur alhamdulilalh, tak lama lagi kita dah nak masuk bulan puasa, Ramadhan. Dah bersedia? Alhamdulillah bulan ini, shaklee menawarkan promosi bulana yangs angat menarik. Apa yang tak nya, promosi bulan May ini sungguh, aMAYzing. Semuanya nutrisi untuk kita menghadapi Ramadhan dengan penuh cergas dan ceria tau! Nak tahu apa yang best dan amazing sangat promosi buan May ini? Ha, tengok sini. A. Twin Pack (Buy any 2 sets get 10% discount + FREE ECO Bag) ❤ Performance Orange Twin Pack ❤ Mealshake French Vanilla Twinpack ❤ Cinch Vanilla Shake Mix Twinpack Ketiga-tiga set ni mesti ada sepanjang...
Tips Kehamilan Buat Ibu Berumur Lebih 35 tahun

Tips Kehamilan Buat Ibu Berumur Lebih 35 tahun

Tahniah anda hamil! Yeay, anugerah besar tu. Tapi bila umur semakin meningkat, tambahan pula ada anak-anak kecil yang lain, ada banyaaaakkk cabaran yang perlu diatasi. Memahami fisiologi diri dan kehendak badan sendiri bukanlah mudah, lebih lagi jika ada hormon tambahan (semasa hamil) yang menggangu sedikit sebanyak rutin harian biasa. Saya sangat memahami dilema ini. Jesturu itu, semestinya saya perlukan vitamin tambahan untuk menyokong kesihatan diri dan kandungan. Paling biasa saya dengar ialah masalah GDM- Kencing Manis masa mengandung yang banyak terjadi pada wanita yang hamil tinggi...
Beza Vivix Shaklee Yang Ramai Tak Tahu

Beza Vivix Shaklee Yang Ramai Tak Tahu

Apa beza vivix ni? Vivix tu apa ya? Sama ke tak dengan minuman kesihatan lain?   Vivix™ Shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Alahai, panjangnya- Secara ringkas Vivix ialah Minuman Super Antioksidan. Apa yang menyebabakan ia tak sama dengan minuman beri yang lain?   Vivix ada Paten. Paten ialah Hak Eksklusif/ Hak Cipta Terpelihara yang telah Shaklee perolehi untuk produknya....
Pengalaman Sewa Hanbok dan Bergambar Di Seoul, Korea Selatan

Pengalaman Sewa Hanbok dan Bergambar Di Seoul, Korea Selatan

Harini nak share sikit cerita pengalaman saya perasan Ala awek Korea jalan-jalan pakai hanbok. Korang mesti dah tahu, hanbok ini adalah pakaian tradisional orang Korea, biasanya dipakai masa hari perayaan atau ada acara yang istimewa dalam hidup diorang. Kenapa akak turut nak pakai hanbok ni? Trip honeymoon ni, en suami yang beriya suruh akak cuba pengalaman pakai baju tradisional Korea. Ko ingat akak tak malu ke nak jalan-jalan serata kampung pakai baju gini? Mujur kat luar negara, takde yang kenal. Kalau kat Malaysia nak pakai baju songket pun masa kahwin dulu je kot. Heee   Akak dapat...
Testimoni Pengguna Youth Skincare

Testimoni Pengguna Youth Skincare

Tak sampai 2 minggu, ada pengguna Youth review dah kelihatan lebih muda, muka lebih cerah, parut jerawat dah berkurang dan kulit lebih bermaya! Wow, kurang dari 2 minggu tu. Terkejut tak? Biasa kita dengar kalau set penjagaan muka yang organik dan semulajadi ni lambat nak memberi kesan kan? Percaya ke tak ni? Mesti percaya sebab Shaklee sendiri telah menjalankan kajian saintifik keatas produknya dan hasilnya 100% keberkesanan. Jom kita lihat TESTIMONI dan REVIEW produk Youth Shaklee. Jika Nak tahu cara PENGUNAAN dan CARA DEMO PAKAI PRODUK YOUTH, klik link tersebut. Jom lihat testimonial...