Atasi Keradangan Dengan Omega 3

Atasi Keradangan Dengan Omega 3

Biasa kan dengar perkataan keradangan ni? Biasanya, kita merujuk kepada bengkak-bengkak yang mengakibatkan sakit. Kita panggil Radang ataupun keradangan. Radang ini kita boleh elak dari terjadi sehingga menyebabkan sakit dengan beberapa vitamin ringkas. Antara yang paling saya suka ialah Omega Guard. Apa itu radang? Radang, keradangan, bengkak atau inflamasi itu istilah yang biasa kita gunakan. Secara zahir, kita boleh nampak keadaan tubuh yang besar daripada biasa- iaitu membengkak, kemerahan, terasa panas dan mengakibatkan sakit! Ia adalah tindakbalas tubuh badan kita terhadap jangkitan...
Kempen Wang Bersama Shopee Tawarkan Diskaun Sehingga 90%

Kempen Wang Bersama Shopee Tawarkan Diskaun Sehingga 90%

Wah bestnya! Hari-hari buka website Shopee lebih-lebih lagi bila ada tawaran ‘Kempen Wang Bersama Shopee’ yang menawarkan diskaun sehingga 90%. Bukan itu saja, di Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan ini telah mengumumkan Kempen ‘Wang bersama Shopee’ sempena Tahun Baharu Cina ini dengan pelbagai hadiah berjumlah lebih daripada RM1 juta untuk penggunanya. Bonanza membeli-belah yang berlangsung selama 6 minggu ini akan bermula dari 15 Januari dan berakhir pada 25 Februari. Tak sabarnya. Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena...
5 Sebab Perlu Pilih Youth Rangkaian Penjagaan Kulit Terbaik

5 Sebab Perlu Pilih Youth Rangkaian Penjagaan Kulit Terbaik

Bagaimana jika anda boleh kelihatan lebih muda, jelita? Ha, itu pertanyaan ikhlas tau. Kita ni memang biasanya akan lebih cenderung untuk berasa muda sentiasa, walaupun hanya perasaan dari dalam hati. Tapi bagaimana jika kita boleh buktikan bahawa kulit sememangnya menjadi lebih muda? Youth adalah satu rangkaian penjagaan kulit Premium terbaik yang dapat memberikan SEMUA 5 sebab Perlu Pilih Youth. Apa itu YOUTH TM Youth ialah rangkaian penjagaan kulit yang direka khas untuk memastikan dunia memandang anda semuda anda melihat diri sendiri. WOW! Youth dijamin menambahbaik kesihatan kulit anda...
Youth Skin Care Produk Premium Terbaik

Youth Skin Care Produk Premium Terbaik

Minggu lepas semasa Bussines Leader Conferens, pihak Shaklee telah mendedahkan produk penjagaan kulit iaitu YouthTM. Ia adalah produk premium daripada Shaklee yang menggantikan Nutriwhite dan Enfuselle dari rangkaian produk kecantikannya. Youth ini sangat bagus sekali sebab telah diuji secara klinikal dapat memberikan kesan baik kepada kult seawal 7 hari tau! 7 hari sahaja sudah ada kesan yang ketara! TIDAK PERLU KORBANKAN KESELAMATAN DAN KETULENAN UNTUK KEBERKESANAN! Selalu baca kisah produk penjagaan kulit yang memberi kesan buruk pada kulit? Tiba-tiba saja kulit muka breakout dengan...
Jeongbang Falls- Air Terjun Jeju Yang Wajib Lawat

Jeongbang Falls- Air Terjun Jeju Yang Wajib Lawat

Jeongbang Falls (정방폭포) Air terjun Jeongbang juga adalah salah satu scenic point (tempat pemandangan cantik) yang menjadi tempat wajib lawat jika anda ke Pulau Jeju. Jeongbang Falls ialah salah satu Top Three air terjun yang terdapat di Jeju. Banyak air terjun lain, akan tetapi Air Terjun Jeonbang ini anda mesti lawat kerana ia adalah air terjun yang jatuh terus masuk ke laut. Menarik kan?   Bayaran Masuk Jeongbang Falls Harga bayaran masuk ialah 2000won bagi dewasa dan 1600 won bagi kanak-kanak. Tiada bayaran parking kereta dikenakan. Kita perlu beratur beli tiket dan menuruni banyak anak...
Mt Halla, Seongpanak Trail dan Forest Tunnel

Mt Halla, Seongpanak Trail dan Forest Tunnel

Gunung Hallasan (Mt Halla/ Hallasan)  merupakan gunung tertinggi di Korea Selatan 1950M dan ia terletak di tengah Pulau Jeju. Diselenggara dengan baik oleh Hallasan National Park (Unesco World Haritage) dan terdapat 5 laluan di sini iaitu Gwaneumsa trail, Eorimok trail, Seongpanak trail, Yeongsil trail dan Donnaeko trail., Perjalanan kami menjejak kaki Hallasan ini dari Seongsan Ilchulbong ialah dengan menuju ke Seongpanak Trail. Laluan Seongpanak ini adalah salah satu laluan kegemaran pendaki ke puncak Mt Halla. Kami tak berniat naik ke puncak, cuma hendak bergambar dan melalui forest trail...
Seogwipo Maeil Olle Market di Pulau Jeju

Seogwipo Maeil Olle Market di Pulau Jeju

Seogwipo Maeil Olle Market adalah kawasan pasar terbesar di Seogwipo. Ia adalah pasar tradisi yang sudah dibuka semenjak awal tahun 1960 lagi. Trip ke Jeju pasti tidak lengkap sekiranya tidak berkunjung ke salah sebuah pasar- market tradisi mereka yang menjual pelbagai barangan basah dan segar. Kami parking kereta dalam satu kawasan parkir bertingkat bersebelahan pasa ini. Menarik sekali, sistem parkir mereka hanya scan nombor plet kereta dan tak perlu ambil apa-apa tiket. Masa keluar baru bayar parking tadi. Canggih betul! Jom kita masuk dan lihat apa yang ada di market Maeil Olle ni....
Seongsan Ilchulbong, Tempat Ambil Gambar Matahari Terbit Yang Menarik

Seongsan Ilchulbong, Tempat Ambil Gambar Matahari Terbit Yang Menarik

Hari ketiga kami teruskan dengan misi mencari sunrise (matahari terbit) yang menarik. Target utama ialah di kawasan Seongsan Ilchubong, iaitu salah satu tempat Geo Heritage di Jeju. Rupanya sungguh banyak spot menarik untuk gambar pemandangan. Sungguh menakjubkan. Pengembaraan kami bermula seawal jam 6.30 pagi (sunrise jam 7.30 pagi) kami menyelusuri jalan pantai daripada rumah rehat kami. Hanya 20 minit daripada apartmen kami, kami sampai di pantai 해변공원, iaitu pantai sebelum sampai Seongsan Ilchubong. Kawasan pantai berbatu ini adalah tempat paling cantik untuk dapatkan view matahari terbit...
Yongmeori Coast di Jeju. Pengalaman Menarik Dan Menakutkan!

Yongmeori Coast di Jeju. Pengalaman Menarik Dan Menakutkan!

Yongmeori Coast termasuk dalam itinerari wajib pergi kalau ke Pulau Jeju. Pemandangan batuan enapan larva yang sangat cantik dan berbaloi untuk bergambar. Ada pengalaman yang sangat menarik dan juga menakutkan sepanjang perjalanan kat sini. Perjalanan kami diteruskan ke Yongmeori Coast yang sangat dekat dengan Mt Sanbangsan. Ia adalah kawasan tebing pantai Yongmeori sebenarnya. Ia adalah salah satu kawasan Geo Heritage Jeju. Masa di Sagyeri tadi, dah terlihat bot besar seakan bot perang. Kalau dah nampak tu, betul lah kawasan tu. Kami parkir kereta di kawasan parkir yang disediakan dan jalan...
Tempat Bergambar Menarik Di Seogwipo, Jeju.

Tempat Bergambar Menarik Di Seogwipo, Jeju.

Hari kedua kami teruskan dengan jalan-jalan sekitar kawasan Seogwipo. Kawasan berdekatan dengan kediaman kami ialah kawasan pantai dan pelabuhan. Seawal jam 7 pagi sudah keluar dari apartmen dan misi memburu sunrise bermula. Kami setkan kawasan pantai berdekatan sahaja. Gps membawa kami ke Sagye-ri Port, hanya dalam 5 minit perjalanan daripada apartmen kami. Tempat menarik untuk bergambar ialah di Rumah Api di Sagye-ri. Ada pelabuhan yang tenang dan ada submarine berwarna kuning. Jom tengok gambar-gamabr yangterhasil kat sini. Rumah Api di Sagye-ri Port Seawal jam 7 pagi kami dah sampai...