“Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.”
 itulah maksud bagi kalimaH Bismillahirrahmanirrahim..

APAKAH KELEBIHAN KALIMAH BISMILLAH INI?

 

1. Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislahBISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah S.W.T. turunkan melalui pengantaraan Jibrail. 
2. BISMILLAH untukmu dan rumahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu denganBISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam. (Hadith Qudsi) 
3. Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke arah barat, angin terdiam, air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang dan terlempar semua syaitan. 
4. Demi Allah dan keagungan-Nya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada orang sakit melainkan menjadi ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di atas sesuatu melainkan Allah beri keberkatan ke atasnya. 
5. Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali memulakan sesuatu perkara yang baik. 
6. Jumlah huruf dalam BISMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka ada 19 (QS.AL Muddatsir:30). Ibnu Mas‘ud berkata: 
“Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19 malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari.” 
7. Setiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf berkata, “Sesiapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya dan kamilah kehebatannya.”
8. Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan mengangkat namanya di syurga yang sangat tinggi dan diampunkan segala dosa kedua orang tuanya. 
9. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan bertasbihlah segala gunung kepadanya. 
10. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, maka akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian dan kebakaran, maut mendadak dan bala.
11. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali di hadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada si pembaca. 
12. Ucapkan salam dan BISMILLAH setiap kalli hendak memasuki rumah, Insyaallah rumah tangga akan diberkati dan mendapat keharmonian.
13. Bacakan BISMILLAH sebanyak 41 kali ke telinga orang yang pengsan. Insyaallah akan dapat memulihkannya.
14. Jika membaca BISMILLAH sebanyak 19 kali ketika bertemu orang yang dalam keadaam marah, InsyaAllah dapat melembutkan hatinya. 
15. Lafaz BISMILLAH jika diucapkan sebanyak 100 kali dan dihembuskan kepada orang yang berpenyakit selama tiga hari berturut-turut, inysallah penyakitnya akan sembuh.
16. Jika mahukan hajat seseorang itu dimakbulkan, dia hendaklah membaca BISMILLAH apabila selesai solat Asar pada hari jumaat dalam keadaan suci dari hadas dan najis. Hendaklah juga mengadap kiblat sehingggalah matahari terbenam.

NAK HARGA TERBAIK?sila sms atau call
✔Cikgu Hani 019 271 0642
✔Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com
✔Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642
✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA,
✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA
✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH✌
iR Hani 858760

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan