Vitamin C sintetik

Buah oren yang asli dengan yang plastik. Tahu dah bezakan? senang nak bezakan,kan?
 yang mana satu asli dan mana satu yang tiruan? 
senang je nak bezakan. daripada gambar dah boleh lihat..kalau nak rasa lagilah tahu kan? tapi…
kalau kesan vitamin C sintetik  pula bagaimana?

 Vitamin  sintetik memberi kesan lebih dari cuma “sintetik”.
Dalam satu kajian yang dibuat oleh University of Leicester, London, 500 mg vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama! Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama mereka juga menghasilkan radikal bebas!
Kajian berkaitan juga pernah dibuat oleh seorang profesor dari Mount Sinai School of Medicine, New York tentang kerosakan yang dibuat oleh vitamin C sintetik ini.  Beliau berkata bahawa Vitamin C sintetik adalah tidak sama langsung dengan vitamin C dalam buat sitrus, yang mana vitamin C dalam buah bertindak sebagai antioksidan. Manakala vitamin C dalam suplemen sintetik ni adalah agen radox- yakni bertindak sebagai antioksidan pada masa yang sama sebagai pro-oksidan. Akibatnya, ia menyebabkan kerosakan sel seterusnya kerosakan DNA. MEROSAKKAN DNA!
Vitamin C sintetik adalah asid askorbik yang dibuat dalam makmal tidak mampu bertindak seperti vitamin C yang sebenar kerana ia cuma ada asid askorbik tanpa komponen2 lain vitamin C seperti bioflavonoids, rutin dan lain-lain.
Jadi, sila berhati-hati dalam pemilihan suplemen. Pilihlah suplemen semulajadi kerana ia diperbuat dari sumber vitamin C yang asli, bukan semata-mata asid askorbik. Kajian menunjukkan asid askorbik tidak memberikan kesan seperti vitamin C tanpa kehadiran bioflavonoids dan komponen2 lain.

 Bioflavonoids penting dalam Vitamin C untuk melindungi nutrien Vitamin C ni daripada teroksidasi dalam badan kita!..

thanks mommylyna perkongsian info

Shaklee Sustained release Vita-C 500 mg ni membekalkan 500 mg Vitamin C dan 120 mg bioflavonoids!
http://hanijalani.blogspot.com/
DAPATKAN SEKARANG- JANGAN MAKAN BUAH PLASTIK TAU!

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call
Cikgu Hani 016 208 9081 email= hanijalani@gmail.com
Whatsupp je pon boleh = 019 271 0642