Biasa kan dengar perkataan keradangan ni? Biasanya, kita merujuk kepada bengkak-bengkak yang mengakibatkan sakit. Kita panggil Radang ataupun keradangan. Radang ini kita boleh elak dari terjadi sehingga menyebabkan sakit dengan beberapa vitamin ringkas. Antara yang paling saya suka ialah Omega Guard.

Apa itu radang?

Radang, keradangan, bengkak atau inflamasi itu istilah yang biasa kita gunakan. Secara zahir, kita boleh nampak keadaan tubuh yang besar daripada biasa- iaitu membengkak, kemerahan, terasa panas dan mengakibatkan sakit! Ia adalah tindakbalas tubuh badan kita terhadap jangkitan atau kecederaan. Kalau di kawasan sendi (bahagian tak boleh nampak), biasanya kita susah nak bergerak, ataupuan sakit bila kita menggerakkan sendi tersebut. Itulah definisi radang.

Bagaimana Omega Guard membantu atasi radang?

Badan kita sendiri, tidak mampu menghasilkan Omega 3. Kita perlu ambil dari sumber makanan. Omega 3 Adalah daripada asas pembinaan hormon yang dipanggil eicosanoids yang dapat mengurangkan radang sama seperti ubat-ubat tahan sakit. Terdapat satu kajian yang telah dibuat ke atas mereka yang mengalami sakit leher dan sakit belakang, untuk melihat kesan pengambilan omega-3 melalui supplement minyak ikan. Hasil kajian menunjukkan kesan yang positif kepada sakit yang mereka alami, di mana sakit yang berkurangan dan tidak perlu lagi mengambil ubat tahan sakit. Bagus kan? tiada side effect dari ubat tahan sakit!

Jemput tonton perkongsian saya tentang Omega Guard dan keradangan. Ia adalah salah satu vitamin wajib saya untuk mengatasi sakit slipdisc dan alergi saya.

 

 

Boleh BACA Sini untuk ketahui cerita tentang Slip Disc Saya.

Omega Guard juga Untuk Ekzema

Minyak ikan Omega 3, terkenal dengan keupayaannya dalam melawan ekzema. Ini adalah kerana, minyak ikan dipercayai berupaya menurunkan paras leukotriene B4, suatu bahan yang menjadi penyebab ekzema. Minyak ikan Omega 3 dipercayai boleh kurangkan radang ekzema selepas 12 minggu. Disarankan ambil 5g ke 6g minyak ikan Omega 3 sehari untuk mendapatkan kesan yang ideal.

Dengan pengambilan yang konsisten, semua penyakit daripada keradangan isnyaAllah boleh dikurangkan simptom dan sekaligus dapat diatasi. Gout juga contoh masalah keradangan tau. Klik untuk tahu lebih lanjut cara atasi Gout.

Oleh itu, saya sangat sarankan pengambilan Omega Guard Shaklee kerana ia adalah minyak ikan terbaik dunia dan semua orang patut pilih Shaklee Omega Guard kerana elebihannya. Baca sini untuk tahu lebih lanjut tentang kelebihan Omega Shaklee.

Boleh hubungi saya di sini,

 www.wasap.my/60192710642
 www.wasap.my/60192710642
 Nak sembang-sembang? konsultasi?
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760]
 4. Email hanijalani@gmail.com.
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦
jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA,RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

 iR Hani 858760
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan