Tahniah anda hamil! Yeay, anugerah besar tu. Tapi bila umur semakin meningkat, tambahan pula ada anak-anak kecil yang lain, ada banyaaaakkk cabaran yang perlu diatasi. Memahami fisiologi diri dan kehendak badan sendiri bukanlah mudah, lebih lagi jika ada hormon tambahan (semasa hamil) yang menggangu sedikit sebanyak rutin harian biasa. Saya sangat memahami dilema ini. Jesturu itu, semestinya saya perlukan vitamin tambahan untuk menyokong kesihatan diri dan kandungan.

Paling biasa saya dengar ialah masalah GDM- Kencing Manis masa mengandung yang banyak terjadi pada wanita yang hamil tinggi risiko ini. Oleh itu, langkah pencegahan perlu diambil dan SANGAT PERLU jaga diet. Bukan makan untuk dua orang, tapi kena makan sambil ingat yang di dalam tu tau! Baca sini untuk tahu lebih lanjut pasal GDM atau bahaya kencing manis semasa hamil.

Tarik mengkarung- krem masa hamil juga sangat biasa terjadi. Ye lah, banyak dah kalsium diserap dari tulang sendiri masa kehamilan sebelumnya kan? Untuk itu, #ostematrix dan #omegaguard banyak membantu untuk ibu hamil dapatkan tambahan kalsium untuk dirinya dan kandungan.

Bila cek je KK, hb darah juga dah kena tanda warna merah. Sangat rendah, tu yang jadi mudah pitam, loya berlebihan dan tiada tenaga. Kurangnya zat besi dalam badan, menggangu proses penghasilan darah merah. Badan sangat lesu dan semakin tidak bermaya. Bukan sebab alahan hamil saja tau, tapi sebenarnya banyak micronutrien yang kurang dalam badan. #vitalea dan #esp sangat membantu.

Keperluan #folicAcid takperlulah nak beritahu lagi. Memang wajib semua ibu hamil ambil tambahan #bcomplex untuk lengkap kandungan vitamin B dalam badan. Membantu memberi tenaga dan kekal cergas seharian. Sangat penting untuk perkembangan bayi dalam perut tu tau. Tolong sangat jangan lupa.

Itulah antara sebabnya, kenapa ibu yang hamil lebih lagi pada usia lebih 35 tahun sangat-sangat perlu ambil #sethamilshaklee yang memberikan nutrisi lengkap pada ibu dan kandungan. Kenapa Shaklee? Sebab vitamin semulajadi (bukan sintetik) dan ada kajian klinikal bagi setiap produknya, berkesan dan terbukti selamat. Saya apilih set ini, korang pula? mestilah juga kan? Klik untuk tahu lebih lanjut pasal set hamil shaklee.

Nak set ini? Hubungi saya tau, saya ajarkan caranya

http://tanyaHani.wasap.my