ESP Shaklee sangat penting untuk kesihatan dan kecantikan. Telah banyak sangat testimoni yang memberi keputusan yang sangat memeranjatkan. Tambahan lagi, kandungan esp sendiri telah melalui pelbagai kajian dan penyelidikan yang teliti untuk memastikan kandungan yang terbaik. 
Nak tahu sebab kenapa kami sering menggunakan ESP sebagai makan kesihatan dan untuk kecantikan? 
1. ESP Shaklee adalah kunci kepada awet muda

ESP membekalkan protin yang sangat penting untuk pembinaan dan penggantian sel-sel tubuh. Sel-sel yang rosak akibat penuaan, serangan radikal bebas dan stress dapat dibaiki dan dibina semula dengan efektif. Sel-sel yang sihat dan baru akan memberikan kesan awet muda. Sebab tu mereka yang mengamalkan ESP lazimnya berkulit cerah berseri-seri dan tiada masalah parut.

2. ESP Shaklee memberi tenaga segera

ESP sangat membantu dalam membekalkan tenaga segera. Secara kimia asid amino hampir sama dengan glukos kecuali ia turut mengandungi nitrogen. Apabila asid amino diproses dan nitrogen disingkirkan ia akan bertukar menjadi asid lemak atau glukosa yang digunakan untuk menghasilkan tenaga. Berbanding karbohidrat, protin membekalkan tenaga yang perlahan tetapi lebih tahan lama..Sebab tu ia sangat sesuai untuk ibu dalam pantang dan mereka yang berpuasa.
3. ESP Shaklee tidak mengandungi kolesterol dan rendah lemak

ESP adalah makanan tambahan bebas kolesterol. Tambahan pula ia bantu beri rasa kenyang yang lama oleh itu ia tidak menggemukkan dan sangat sesuai untuk mereka yang ingin diet dan mengawal berat badan.
4. ESP Shaklee rendah Indeks Glisemik iaitu 39

Makanan rendah Indeks Glisemik akan membantu mengawal paras gula dalam darah dengan memecahkan gula secara perlahan-lahan dan melepaskan glukos kedalam sistem badan kita. ESP sesuai diambil oleh mereka yang mengalami diabetes.

5. ESP Shaklee diperbuat dari soya non-GMO

Non-GMO bermaksud organisma yang tidak diubah secara genetik dan membesar dalam keadaan fitrah semulajadi. Keburukan produk GMO ialah ia boleh memberi kesan jangka masa panjang terhadapa tubuh manusia. Oleh itu ESP bebas dari risiko kesihatan dan persekitaran yang tidak sihat malah mempunyai kualiti protin soya yang tinggi.
6. ESP Shaklee tidak diproses menggunakan alkohol

Sesetengah soya diproses dengan menggunakan alkohol. Selain dari menimbulkan keraguan terhadap pengguna islam ia juga menyebabkan kandungan isoflavon dalam soya hilang malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan. Soya ESP diproses dengan menggunakan air untuk mengekalkan isoflavone genistein dan deidzein yang kritikal demi kebaikan soya yang menyeluruh.
7. ESP Shaklee turut diperkayakan dengan unsur Kalsium

Ada kajian/artikel yang menyebut serbuk soya bersifat asid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Untuk itu, unsur Kalsium perlu ditambah secukupnya bagi meneutralkan kembali keasidan tersebut. Kebanyakan pengeluar protin soya tidak menambah Kalsium secukupnya.
8. ESP Shaklee lengkap dengan 9 asid amino perlu

Protin terdiri daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan setiap jenis protin yang berbeza mengikut keperluan tubuh manusia. terdapat asid amino yang dapat dihasilkan oleh tubuh manusia dan ia dikenali asid amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan tubuh manusia harus diperolehi dari sumber pemakanan dan ia dikenali sebagai asid amino perlu. ESP menyediakan semua 9 asid amino perlu tersebut.
9. ESP Shaklee menggunakan proses pensijilan IPP

Proses pensijilan IPP iaitu Identity Preserved Program memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik daripada peringkat benih hingga ke pengeluaran.
10. ESP Shaklee selamat dan berkualiti

1 hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, bebas kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
Inilah dia 10 sebab mengapa ESP Shaklee bagus untuk kesihatan dan kecantikan. Nak cuba? Jangan lepaskan peluang dapatkan #setcantik dan kesihatan kulit dan kesihatan terbaik daripada Shaklee. DApatkan konsultasi daripada saya; PERCUMA!
Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642
Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. 
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦
jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA,

RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA

✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 

 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan